Obavijest za putnike na liniji br.2 Zračna luka - Split
utorak, 5.3.2024.

Obavijest za putnike na liniji br.2 Zračna luka - Split

Nastavno na radove koji su se odvijali na silaznoj rampi u Kaštel Sućurcu u smjeru Trogir- Split, radi završnih radova na asfaltiranju iste, obavještavamo Vas da će silazna rampa biti privremeno zatvorena (3 dana) od srijede 06.03.2024. - do petka 08.03.2024.g.

Zbog navedenih radova autobusna linija broj 2 Zračna luka – Split, iz smjera Trogira neće biti u mogućnosti prometovati u naselje Strinje, dok će iz smjera Splita prometovati svojom uobičajenom trasom preko Strinja.

Za vrijeme trajanja radova na silaznoj rampi za potrebe autobusnog stajališta formirat će se privremena autobusna stanica (prikazano na slici ispod, Ulica Ivana Pavla II).

 

Obavijest za putnike na liniji br.2 Zračna luka - Split
Obavijest putnicima s područja Trogira
petak, 23.2.2024.

Obavijest putnicima s područja Trogira

Od ponedjeljka, 26. veljače 2024., od 11 sati, pa do završetka radova na rekonstrukciji županijske ceste ŽC 6133, tj. Ulice kardinala Alojzija Stepinca, za sav promet se zatvara dionica od ribarnice do raskrižja za Ulicu Put kapelice.

 

Shodno tome, obavještavamo putnike na autobusnim linijama br.45, 48, 49, 50, 51 i 52 koje prometuju sa autobusnog kolodvora u Trogiru da će koristi obilazni pravac trogirskom zaobilaznicom odnosno:

Autobusni kolodvor Trogir - Kneza Trpimira (ŽC 6133)  - preko rotora spojnom cestom (D 126) na Trogirsku cestu (D8) – Put Vlaške (ŽC 6133) – Ulica Hrvatskih žrtava (ŽC 6132), i dalje svojom uobičajenom trasom do svojih odredišta. 

Navedene autobusne linije koje prometuju u smjeru prema gradu Trogiru koristiti će kao i do sada privremeno izmijenjeni pravac kretanja, odnosno dolaskom u Seget Donji prometovati će obilaznim pravcem, odnosno županijskom cestom ŽC 6133, tj. Ulica Put Vlaške, obilaznica D8 i spojna cesta D126 za novi trogirski most i dalje do autobusnog kolodvora u Trogiru.

Autobusna linija broj 51

  • iz smjera Ljubitovice pri polascima u 4:45, 6:50, 11:35 i 13:05 sati, prometujući Ulicom Put Vlaške, a dolaskom u Seget Donji skretat će desno na križanju u Ulicu Hrvatskih žrtava ŽC 6132 i dalje prometujući navedenom prometnicom spaja se na D8 i spojnom cestom D126 za novi trogirski most do autobusnog kolodvora u Trogiru, pri polascima u 15:10, 17:00 i 21:35 sati, AUTOBUS PROMETUJE BEZ SVRAĆANJA U SEGET DONJI.
  • iz smjera Trogira pri polascima u 14:05, 15:30, 20:30 i 22:15 sati, prometuje sa kolodvora Trogir - Kneza Trpimira (ŽC 6133)  - preko rotora spojnom cestom (D 126) na Trogirsku cestu (D8) - Hrvatskih žrtava ŽC 6132 - Put Vlaške i dalje uobičajenom trasom do odredišta, pri polascima u 5:55, 10:30 I 12:00 sati, AUTOBUS PROMETUJE BEZ SVRAĆANJA U SEGET DONJI.
Obavijest putnicima s područja Trogira
Studentska linija
utorak, 20.2.2024.

Studentska linija

Od srijede, 21.02.2024.g. dolazi do izmjene trase prometovanja studentske linije na način da u polasku s Kampusa (autobusno stajalište ispod nadvožnjaka u Ulici Matice Hrvatske) prometuje preko Kopilice, i to kako slijedi dolje navedenim prometnicama:

Spinut – Kampus: Spinut – Matoševa – Domovinskog rata – Vukovarska – Bruna Bušića – Matice Hrvatske (Kampus – autobusno stajalište ispod nadvožnjaka);

Kampus – Kopilica - Spinut: Matice Hrvatske (Kampus) – Velebitska – Solinska – Dom. rata  –Put Stinica - Kopilica - Put Stinica – Dom. rata - Hrvatske mornarice – Kaštelanska – Spinut.

Studentska linija pri polasku s Kampusa koristiti će i novo uspostavljeno autobusno stajalište koje se nalazi sa sjeverne strane zgrade Sveučilišnog centra za stručne studije u Kopilici.

Pravo na korištenje ove linije imaju isključivo studenti uz predočenje „iksice“ ili pokazne karte.

 

Studentska linija
Izmjena trase prometovanja autobusne linije br.3 Brnik - Brda - Brnik
srijeda, 7.2.2024.

Izmjena trase prometovanja autobusne linije br.3 Brnik - Brda - Brnik

Od četvrtka, 08.02.2024. u dogovoru sa gradskim kotarevima Ravne Njive, Brda i Neslanovac dolazi do djelomične izmjene trase autobusne linije br.3 (Brnik – Brda – Brnik), na način da pri polasku sa Brnika, preko Lovrinca i Zbora narodne garde linija prometuje kako slijedi dolje navedenim ulicama:

  • Domovinskog rata – Sarajevska – 114. brigade – Hercegovačka – Sarajevska – Mostarska – Put Brda – Hercegovačka, i dalje svojom uobičajenom trasom do odredišta na Brniku, kao što je prikazano na slici ispod. 

Ovom izmjenom trase ukida se novoformirano stajalište na početku Sarajevske ulice, a sva ostala stajališta na predmetnoj trasi se koriste. 

Izmjena trase prometovanja autobusne linije br.3 Brnik - Brda - Brnik
Obavijest za putnike na liniji br.31 Split - Vranjic i br.33 Split - Klis Kosa
ponedjeljak, 5.2.2024.

Obavijest za putnike na liniji br.31 Split - Vranjic i br.33 Split - Klis Kosa

Od utorka, 06.02.2024. dolazi do izmjena u voznom redu radnim danom na liniji br.31 Split – Vranjic i br.33 Split – Klis Kosa, na način da se dosadašnji polazak u 12.30 iz Splita za Klis Kosu (preko Vranjica) mijenja, tako da će prometovati sa terminala Sukoišan 15 minuta ranije odnosno u 12.15 sati.

Novi izmijenjeni vozni red možete pogledati OVDJE.

 

Obavijest za putnike na liniji br.31 Split - Vranjic i br.33 Split - Klis Kosa
Obavijest za putnike na linijama br. 14 Brda – Duilovo; br.15 Duilovo – Trajektna luka – Duilovo
ponedjeljak, 2.10.2023.

Obavijest za putnike na linijama br. 14 Brda – Duilovo; br.15 Duilovo – Trajektna luka – Duilovo

Zbog izvođenja građevinskih radova na izgradnji oborinske odvodnje na Žnjanu u Velebitskoj ulici na križanju sa Ulicom Šetališta Pape Ivana Pavla II, od utorka, 03.10.2023.g. dolazi do izmještanja autobusnog okretišta sa dosadašnje lokacije na Duilovu, na način da će novo početno – završno stajalište na autobusnim linijama br.14 i br.15 biti uspostavljeno na Šetalištu Pape Ivana Pavla II (nasuprot hotela Amphora).

Zbog navedenog dolazi do nove izmijenjene trase prometovanja autobusnih linija br.14 (Brda –  Kopilica – Dubrovačka – Bolnice – Žnjan – Duilovo) i br.15 (Duilovo – Trajektna luka – Duilovo) i to na sljedeći način:

  • po povratku iz smjera grada prema Žnjanu iz Poljičke ulice, autobusi na linijama br.14 i br.15 neće skretati u Velebitsku ulicu nego će produživati do Ulice Kralja Stjepana Držislava gdje će kod Plodina skretati u Ulicu Put Pazdigrada, zatim na rotoru lijevo u Maslinsku ulicu te desno u ulicu Put Duilova i Šetalištem Pape Ivana Pavla II prometovat će do novoizgrađenog autobusnog okretišta na Žnjanu.

 

  • po polasku iz smjera Žnjana autobusi na liniji br.15 prometovat će s novoizgrađenog autobusnog okretišta na Šetalištu Pape Ivane Pavla II., zatim Ulicom Put Duilova, te će skretati lijevo u Maslinsku ulicu, zatim ravno preko rotora Ulicom Put Pazdigrada, desno u Lovrinačku ulicu, zatim desno u Ulicu Put groblja gdje se preko Ulice Kralja Stjepana Držislava i Poljičke ceste linija br.15 vraća na uobičajenu trasu prometovanja.

 

Na izmijenjenoj trasi uspostavljena su nova autobusna stajališta kod Osnovne škole na Pazdigradu (obostrana) i na Duilovu.

Obavijest za putnike na linijama br. 14 Brda – Duilovo; br.15 Duilovo – Trajektna luka – Duilovo
Obavijest za putnike na linijama br.5,10 i 32
petak, 29.9.2023.

Obavijest za putnike na linijama br.5,10 i 32

Od ponedjeljka, 02.10.2023., pa do završetka izvođenja radova izgradnje dodatne rampe na denivelaciji križanja državne ceste (D8) sa Ulicom Antuna Gustava Matoša (Ž6270) u gradu Solinu, autobusne linije br. 5, 10, 32 će djelomično izmijeniti trasu prometovanja iz smjera Splita na sljedeći način:

  • linija br. 5 DRAČEVAC – HNK – DRAČEVAC po dolasku iz smjera Splita, iz Ulice Zbora narodne garde (D8) prometuje preko rotora na Bilicama prema početno – završnom stajalištu na Dračevcu.

 

  • linija br.10 JAPIRKO – TRAJEKTNA LUKA – JAPIRKO po dolasku iz smjera Splita, iz Ulice Zbora narodne garde (D8) prometuje preko rotora na Bilicama, gdje koristeći izlaz prema Dračevcu prometuje Ulicom Put Dračevca i dalje Ulicom Antuna Gustava Matoša, nakon čega skreće desno u Ulicu Petra Hektorovića te Ulicom Marka Marulića i Put Mira prometuje uobičajenom trasom prema okretištu na Japirku.

 

  • linija br.32 SPLIT – KUČINE po dolasku iz smjera Splita, iz Ulice Zbora narodne garde (D8) prometuje preko rotora na Bilicama gdje koristeći izlaz prema Dračevcu prometuje Ulicom Put Dračevca te na križanju sa Ulicom Ljudevita Gaja skreće desno odakle nastavlja svojom uobičajenom trasom do Kučina.

Na privremeno izmijenjenim autobusnim linijama koristit će se sva usputna autobusna stajališta.

U povratku prema gradu Splitu sve gore navedene linije prometuju uobičajenom trasom.

Obavijest za putnike na linijama br.5,10 i 32